0

Szmoking az AC SU Misura-tól

Interjú az AC su misura tulajdonosával, Vass Boglárkával

AC su misura

Mit is jelent az AC su misura és hol található pontosan az üzlet?

Az olasz „AC su misura” elnevezés magában hordozza az általunk forgalmazott fő termékek megnevezését, úgymint Abiti & Camicie, azaz öltönyök & ingek, és a legfontosabb tulajdonságot, azt a módot, ahogyan készülnek, azaz egyedi méret alapján (su misura). Termékeink ügyfeleink igényeinek megfelelően készülnek el Olaszországban. Üzletünk Budapest V. kerületében, a Belváros szívében, a Váci utca 19-21. szám alatt található.

Milyen termékekkel találkozhat az ügyfél?

Termékpalettánkon egyedi igények alapján, méretre készített öltönyök, ingek és kiegészítők találhatók. Így selyem nyakkendők és díszzsebkendők széles választéka, különleges gyöngyház-, fém-, fa-, és Swarovski kristályos mandzsettagombok, selyem-, és gumisnadrágtartók, öltöny zoknik kiváló minőségű pamutból és borjúbőr övek találhatók. Kínálunk még klasszikus, exkluzív, kézzel készített Heinrich Dinkelacker cipőket, melynek külön érdekessége, hogy a cipők teljes egészében Budapesten készülnek, manufakturális jelleggel.

Az üzlet konfekció és made-to-measure, azaz egyedileg és méretre készített ingeket, öltönyöket is készít? Mit kell ezekről tudni?

Az öltönyt (zakót/nadrágot/mellényt) kb. 5.000 féle alapanyagból, különböző modellekből, bélésekből, gombokból lehet összeállítani teljes egészében az ügyfél igényeinek megfelelően, amely végül olasz szabóságban válik kézzel fogható termékké. A méretvétel próbaöltöny segítségével történik. Ennek az eljárásnak és a folyamatban résztvevők szakértelmének köszönhetően elegendő mindössze egyetlen próba. Az ingek esetében az egyedi méret mellett szintén számos modell-, gallér- és mandzsetta-variációval, monogram lehetőségével tehető különlegessé a megrendelt termék. Itt az alapanyag kollekció közel 20.000 különböző féle pamutot tartalmaz, amelyek szövésben, mintázatban, finomságban és összetételben térnek el egymástól.
Mindkét fő termékünknél – öltöny, ing – törekszünk arra, hogy kiváló minőségű, természetes alapanyagokat kínáljunk ügyfeleinknek, ezért olyan híres olasz alapanyag gyártókkal dolgozunk, mint az Ermenegildo Zegna, Loro Piana, Fratelli Tallia di Delfino, Tessitura Monti és az angol Thomas Mason.

Magyarországon kifejezetten kevés helyen készítenek méretre szmokingot, sőt, még a konfekció szmokingokat is nagyon kevés helyen lehet elérni. Az ac su misura azon kevesek közé tartozik, ahol ez az elengedhetetlen báli kiegészítő méretre készített és konfekció méretben is elérhető. Mit kell tudni erről?

A szmoking különleges alkalmakra szánt elegáns viselet. A klasszikus szmoking fekete vagy mélykék színű. A zakó fő jellemzője a selyem rever, amely lehet klasszikus sálgalléros, vagy a manapság divatosabb spicc-, vagy normál kihajtóval készült változat. Eltérés még a normál zakótól, hogy a szmoking hát részén nincs hasíték és az eleje selyemgombbal záródik. A nadrág oldalán egy selyem gallon (szalag) fut végig és a derékrészen nincs övbújtató. A spanyol öv feladata, hogy eltakartja a nadrágderék és az ing „találkozását”. Ma is az egysoros, egygombos szmoking számít a legelőkelőbbnek, de ugyanannyira elfogadott a kétsoros változat is. A meghívókon szereplő dresscode meghatározza, hogy az adott társasági eseményen milyen öltözetben kell megjelenni. A szmoking – a hozzá tartozó fekete csokornyakkendőre utalva – a Black Tie nevet kapta. A Black Tie tehát szmokingot, fekete, kötött csokornyakkendőt, hófehér dupla mandzsettás inget, lehetőség szerint díszgombokkal (studs), selyem díszzsebkendőt, fekete, selyem spanyol övet, fekete borjúbőr cipőt jelent.

Szmokinghoz azonban kiegészítők is kellenek… Ezek megtalálhatóak a boltban?

Természetesen a fent említett kiegészítők mind megtalálhatóak az üzletünkben.
Selyem csokornyakkendőből található megkötött és megköthető változat, klasszikus színekben és mintásak a bátrabbaknak. Mandzsettagombok, díszgombok (studs set) a szmoking inghez, ezek is gyöngyház, vagy Swarovski berakással. Ez utóbbinak az a funkciója, hogy az ing elejét tartják össze a gomb helyett, így sokkal elegánsabb megjelenést biztosít mint egy rejtett gombolású ing. Spanyol öv S-XL méret között választható fekete és éjkék szinekben. Hogyha bárkinek kérdése volna a témával kapcsolatban, esetleg szmokingra van szüksége a báli időszak előtt, nagyon szívesen állunk a rendelkezésükre!

Szmokingaz AC su misuratól

+36 20 529 0781

honlap